3 πράγματα που πρέπει να αναρωτηθείς πριν του πεις “τέλος”

Εξαιρώντας την περίπτωση που ο σύντροφός σου σού έχει κάνει κάτι πολύ φρικτό (βλέπε σε απάτησε με την κολλητή σου/σε έχει απειλήσει ή κακοποιήσει/ σου έκλεψε χρήματα/ έφαγε το τελευταίο μπισκότο και άφησε το κουτί άδειο στο ντουλάπι-ok, ντάξει, κακόγουστο) ή απλώς σου έχει τελειώσει εντελώς, ποτέ, κανένας χωρισμός δεν συνέβη με πλήρη “let’s do this” αποφασιστικότητα.

Συνήθως συνοδεύεται από ένα τσουβάλι από δεύτερες σκέψεις «Μήπως δεν το έχω σκεφτεί καλά;» «Και πού θα βρω άλλον (αυτός είναι λάθος λόγος για να μείνεις)» επειδή συνήθως απλώς έχεις βαρεθεί την ίδια καθημερινότητα, το ίδιο σεξ, τα ίδια λάθη, τις ίδιες παραξενιές.

Για να πεις ότι το σκέφτηκες καλά, ότι το έφερες από εδώ-το πήγες και από εκεί, ότι το δούλεψες μέσα σου, ότι δεν το ξεπέταξες έτσι αψήφιστα και αστόχαστα, καλό θα ήταν να ρωτήσεις μερικά πράγματα. Όχι εκείνον, αλλά εσένα την ίδια. Να τι πρέπει να αναρωτηθείς πριν ξεστομίσεις το «θέλω να μιλήσουμε».

1. Έχω εκτιμήσει σωστά τα προβλήματα αυτής της σχέσης;
Μισό λεπτάκι. Τι σε προβληματίζει σε αυτή τη σχέση; Ότι δουλεύει πολλές ώρες; Που δεν σου παίρνει ωραία δώρα ή απλώς επειδή πάντα ξεχνάει τα μισά από τη λίστα του σούπερ μάρκετ; Αν γενικά αυτά που σε ενοχλούν είναι, σχετικά, διαχειρίσιμα και δεν επηρεάζουν τα μακροπρόθεσμα σχέδια ή τους στόχους σας ως ζευγάρι, (ξανά)συζήτησε τα μαζί του. Αρχικά δείχνει να αναγνωρίζει και να καταλαβαίνει αυτά που του λές και δεύτερον είναι πρόθυμος να κάνει κάτι για να τα βελτιώσει; Αν η απάντηση είναι και στα δύο «όχι», τότε εντάξει, μαζί σου, να εμμείνεις στην αρχική σου θέση. Αν όμως υπάρχει θέληση από τη μεριά του, τότε μήπως να του δώσεις μια δεύτερη ευκαιρία μωρέ;

2. Προσπάθησα να δω που έχω φταίξει κι εγώ;
Όταν μια σχέση αντιμετωπίζει προβλήματα, ΠΡΟΦΑΝΩΣ, το πιο εύκολο και ανώδυνο είναι να τα χρεώσεις και να ρίξεις όλο το φταίξιμο σε εκείνον. Πλάκα έχει κι αυτό, αλλά αν παίρνεις τις σχέσεις σου στα σοβαρά χρειάζεται να αναγνωρίζεις και το δικό σου μερίδιο ευθύνης αφού για να υπάρχει ισορροπία it takes two. Μήπως λοιπόν η δυσαρέσκεια που νιώθεις προέρχεται και από τη δική σου προσωπική στάση και συμπεριφορά στην καθημερινότητα σας;

3. Του μίλησα ανοιχτά και ειλικρινά για το πώς νιώθω;
Σου έχει συμβεί ποτέ να σε χωρίσουν αραδιάζοντας σου ένα σωρό παράπονα για τα οποία δεν είχες ιδέα μέχρι εκείνη τη στιγμή; Ναι, δεν είναι ωραίο. Καλό είναι λοιπόν να μη μάθει όσα σε ενοχλούν σε εκείνον ως συνοδευτικά του «θέλω να χωρίσουμε». Με αυτό τον τρόπο τον πιάνεις τον άλλον προτετελεσμένου χωρίς να του δίνεις τη δυνατότητα να κάνει κάτι για όλα αυτά. Διότι κυρία μου τι να διορθώσει κι αυτός ο ανυποψίαστος χριστιανός τώρα αν εσύ έχεις πάρει τις αποφάσεις σου; Ποιο είναι το σωστό σε αυτή την περίπτωση; Πήγαινε πάλι στην αφετήρια, δηλαδή στο νούμερο 1 του άρθρου και θα καταλάβεις.

Πηγή: ladylike.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *